Plockmat

Mello ikväll och då kör vi lite mumsig plockmat kvällen till ära 🙂


Är så nöjd med brickan från Lagerhaus! Rymmer mycket och är snygg att servera på.
Jag gjorde 3 olika sorters plock. Här kommer recepten.

Först ut är bresaolakorgar med chevrekräm.

Du behöver: 

70 g bresaola, (1 paket, 10 skivor)
100 g chèvreost (ta bort kanten)
1 dl crème fraiche
30 g pinjenötter, rostade
salt
peppar
färsk timjan, att dekorera med

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

2. Sätt ner bresaola-skivorna i en muffinsplåt som klarar att göra 12 muffins samtidigt. (Har du ingen muffinsplåt så går det bra att använda aluminiumformar för att forma korgarna.)

3. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter tills bresaolan blir en ”chips-korg”. Ta ut, låt svalna.

4. Mixa chèvre med crème fraiche slätt och smaka upp med salt & peppar. (Skär bort kanten från osten innan du mixar.)

5. Spritsa i lite lagom med chèvrekräm i varje korg.

6. Toppa med rostade pinjenötter & lite färska blad timjan. Toppa med flingsalt!


Sen har vi receptet på en liten philadelphiatårta.
Du behöver:
1 påse Estrella Västkustchips – Gräddfil & lök

1 Philadelphiaost (original)
1/2 dl löjrom
1/2 finhackad rödlök
färsk timjan eller dill
(nymalen svartpeppar)

Gör så här
1. Vänd osten upp och ned på ett fat. Hjälp till med en rundad kniv för att få ut den snyggt.
2. Lägg på löjrom snyggt ett fint lager.
3. Hacka rödlök fint fint och lägg uppe på.
4. Toppa med färsk timjan eller dill samt något varv med svartpepparkvarnen.
Ställ svalt fram till servering.
5. Ställ fram till bubblet och häll upp en skål med chips!


Sist men inte minst! Krustader fyllda med skinkröra.


Du behöver:
Krustader
1 paket rökt skinka
Ca 1 dl creme fraiche
Salt och peppar.

Skär skinkan i mindre bitar. Blanda ihop med creme fraichen. Smaka av med salt & peppar.
Lägg i en klick i krustaden.
Toppa med färsk timjan.


RSS 2.0