Saffranssemlor
Igår bakade jag saffranssemlor modell mini. Receptet hittades hos arla. Ett toppenrecept som jag verkligen rekommenderar.

Recept:
Ca 30 små bullar.
25 g jäst för söta degar.
50 g smör
2,5 dl mjölk
1.25 dl kvarg kesella
1 paket saffran. 0.5 g
2 krm salt
1 tsk stötta kardemummakärnor
0.75 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg.
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader och häll sen i den i bunken med jästen.
Tillsätt resten av ingredienserna förutom ägget. Spara lite mjöl för utbakning.
Knåda degen smidig & låt jäsa under duk i 30 min.
Därefter knådar du ut degen på mjölat bord och gör runda bollar. Lägg på plåt med bakplåtspapper & låt jäsa under duk ytterligare 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg & grädda i mitten på ugnen i ca 5-7 min.
Använde inte arlas fyllning utan hade denna som är så mycket godare.
Fyllning:
Inkråmet från bullarna.
1/2 tsk vaniljsocker
2-3 dl ovispad grädde
250 g riven marsipan
Börja med att skära ett litet lock på bullarna.
Ta ut lite kråm med en gaffel.
Blanda ihop med grädde, vaniljsocker & marsipan.
Fyll bullarna.
Vispa grädde & lägg på. Sist på med locket & pudra lite florsocker över.
Det är inte så noga hur mycket man tar egentligen. Man får smaka sig fram.

guud så gott! tror det är pressbyrån som brukar ha saffransbullar med nån mandelmassa/marsipan, supergott!