Detta pysslet såg jag nånstans för längesen men kommer tyvärr inte ihåg vart. Kan ha varit pinterest.
Hursom så gjorde jag dessa klubbor idag. Superenkelt & uppskattat. Goda var de också. Nästa gång ska jag göra av lite mer färgglada & fruktiga karameller.

Du behöver:
Hårda karameller. Jag använde werthers original & turkisk peppar.
Klubbpinnar eller sugrör
Flingsalt
Ljuskoppar.
Sätt ugnen på ca 150 grader.
Ta bort ljusen från ljuskopparna & rengör & torka dom nogrannt.
Klipp ett spår i ljuskoppen. Dock inte hela vägen utan lämna en liten bit.
Häll flingsalt i botten på koppen.
Lägg i karamellerna & strö lite flingsalt på.
Ställ kopparna på en bakplåtsklädd ugnsform och in i mitten av ugnen i ca 4-5 min. Håll koll hela tiden & ta ut direkt karamellerna smält.( Tiden kan variera beroende på vad man har för godis så håll koll hela tiden & ta ut som sagt då de smält.)
Direkt du tagit ut dom ur ugnen så trycker du ner klubbpinnen.
Låt stelna.
Sen skalar du bort ljuskoppen försiktigt.
Klart!






Frida G Svensson
åh jag älskar denna idé!

1