Ja ni hörde rätt!! Maränger av kikärtsspad! Funkar det och blir det verkligen bra?!
Ja så tänkte jag också när jag först läste om detta.
Och jag kan säga ja & ja på båda frågorna. Det funkar och det blir bra! Och gott!!🙂👍
Prova du med!!
30 små maränger.
Spadet av 1 burk förkokta kikärtor, à 400 g
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa spadet till ett hårt fluff.
Blanda socker och vaniljsocker och häll ner långsamt, under fortsatt vispning. Pressa i citronsaften. Smaksätt om man vill efter tycke & smak.
Vispa tills att bunken går att vända upp och ner.
Bred eller klicka ut maränger, strö på eventuell dekoration och grädda 60 minuter.
En hit hos både stora & små 🙂



Jenniey Love
Oj så gott det ser ut. Måste verkligen prova det någon gång. Kramiz❤

1