Glutenfri semmelkladdkaka

Här kommer ett supergott recept på semmelkladdkaka som jag hittat via recepten.se.

Glutenfri dessutom. Ingen i familjen är glutenallergisk men jag bakar gärna glutenfritt ändå 🙂
Det blir saftigt & gott med mandelmjöl.

Recept:

175 grader i ca 20 min.

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 krm salt
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2,5 tsk kardemumma

Servering:

  • Florsocker om man vill.
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter och bröa den med mandelmjöl.

  2. Smält smöret.

  3. Tillsätt övriga ingredienser till det smälta smöret, alltså ägg, strösocker, mandelmjöl, salt, vaniljsocker och kardemumma. Vispa till en jämn smet.

  4. Häll i smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 22 minuter.

  5. Om man skakar lite försiktigt på formen så ska den dallra i mitten men inte i den yttersta kanten. Då är den lagom kladdig.

  6. Låt svalna och stelna. Servera rumstempererad eller kylskåpskall. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde. Ät och njut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0